Ondskans falska väsen

Det står ju att "ormen var listigare än alla andra djur som Herren Gud hade gjort" 1 Mos3:1. Gud utsatte alltså människan för ondskan - vars natur är lögnens, falskhetens och bedrägeriets.. Tyvärr gick ju Adam och Eva "bet" på prövningen, på urskiljningen och föll för frestelsen "att bli såsom Gud". Djävulens strategi återkommer när han frestar Jesus med världslig makt och härlighet- "Allt detta kan du få om du tillber mig.."Luk 4.

Lucifers ärelystnad och högmod gjorde att han "föll till jorden som en blixt" under Guds dom ,Luk 10:18. Frågan är om Guds folk är vakna nog för att genomskåda lögnaren, "hela jordens bedragare" Uppb 12:9, när han stiger in bland Guds folk som en "ljusets ängel" och flitigt citerar skriften, om än i förvrängd form? "Medan de sov ..kom en fiende och sådde ogräs i åkern" Matt 13:25

Är vad vi ser växa upp idag i "Guds åker" uteslutande Guds sådd eller kan vi ana att frestaren varit framme i vårt land? Med frestelser och löften om värdslig framgång och lycka? Med frestelsen att bli "såsom Gud"? Där talet om korset; självförnekelsen - lärjungaskapets förutsättning - blir till vacker dekoration snarare än vad det står för - det själviska egots korsfästelse och den upproriska människans död? Kanske dags att gnugga sömnen ur ögonen och "skilja ljuset från mörkret", skilja på vad som är den äkta varan och vad som bara är en blek kopia, förfalskning, "Djävulens bländverk"?

Att få folk att tro på en illusion är ju trollkarlens metodik. Att bluffa, ge sken av en verklighet som inte finns, vilseleda.. I Malaki 3:5 säger Herren följande:" Jag skall komma till er och hålla dom. Jag skall snabbt träda upp som vittne mot trollkarlar och äktenskapsbrytare, mot dem som svär falskt, mot dem som undanhåller arbetaren hans lön och förtrycker änkan och den faderlöse, mot dem som vränger rätten för främlingen och inte fruktar mig, säger HERREN Sebaot."

Så det kanske är lika bra att förbereda sig inför Hans återkomst - vilken tycks stå för dörren. Den dag då ondskans falska väsen en gång för alla kommer att läggas under fötterna på honom som sade "Jag är Vägen, Sanningen och Livet."Den dag då ondskan för alltid kommer att vara utdriven från denna planet och Hans rike upprättats som är Konungars Konung och Herrars Herre! Ja, HERRENS dag är mörker och inte ljus, tjockt mörker utan en strimma av ljus" Amos 5:20 "Må vi alla vara redo.." sjöngs det visst förr..

Kommentarer

Populära inlägg