Förödelsens styggelse?

"När ni då ser 'förödelsens styggelse', som profeten Daniel talar om, stå på helig plats - den som läser detta bör noga lägga märke till det -.."
Matt 24:15

Vad är det för en styggelse som "leder till förödelse?" Vem ligger bakom detta skeende? Finns det någon princip bakom - mer än någon faktisk historisk händelse? "Vi strider , inte mot varelser av kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna" skriver Paulus till efesierna, kap 6:10

"Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under " 2 thess 2:9 "Hans avsikter känner vi ju till " förklarar Paulus vidare i 2 Kor 2:11 och syftar på Satan ..Man kanske inte ska ägna sig för mycket åt vad fienden gör kanske någon tycker - men å andra sidan uppmanar inte Ordet oss att "avslöja mörkrets gärningar.."? Ef 5:11

Jesus uppmanar ju även sina lärjungar att noga studera Daniels bok, "lägga märke till" - så att ägna viss tid åt att begrunda vad Bibeln säger om den sista tidens skeende, "tyda tidens tecken" kanske inte är helt fel?
"För att om möjligt även bedra de utvalda.." står det ju om det som kommer att vara ett försök till bedrägeri från mörkrets makter i den sista tiden.Det verkar alltså som om vi som troende har skäl att vara vaksamma och inte bara luta oss tillbaka sägandes att "allt är väl"..?

På grund av Lucifers högmod och vilja att bli såsom Gud - blev det alltså strid. I himlen, tänka sig. Disharmoni i den Högstes sfär?

"En strid uppstod i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred, men han var inte stark nog, och det fanns inte längre någon plats för dem i himlen. Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom." Uppb 12:7-10 .

Kanske man kan av detta dra slutsatsen att enhet inte är Guds övergripande mål och avsikt i alla lägen?! "Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?" 2 Kor 6:14. Idag tycks det som ordet enhet har blivit ett heligt mantra som lyfts fram i alla lägen men var står det i Bibeln att Gud under alla omständigheter skulle vara för enhet? Är det inte Helig han är först och främst? En Gud som inte kan ha gemenskap med orättfärdighet, mörker? Religionssynkretism må vara en mänsklig lösning för vissa men men det kan knappast vara Guds väg. Någon vapenvila gentemot de makter som Jesus besegrade på korset genom sin återlösning finns väl inte att se i skriften? Även om de (makterna) givetvis skulle önska så..

Men med Amalek slöts ingen fred.

Han (Mose) sade: "En hand har lyfts mot HERRENS tron. HERREN skall strida mot Amalek från släkte till släkte." 2 Mos 17:16

"Därefter kommer slutet, då han överlämnar riket åt Gud, Fadern, sedan han gjort slut på varje välde, varje makt och kraft. Ty han måste regera tills han har lagt alla fiender under sina fötter " 1 Kor 15:24

Så någon försoning, enhet mellan mörker och ljus, sanning och lögn finns inte att skåda ty "Helig , Helig, helig" är Herren Sebaot.
Att göra svart till vitt och vitt till svart kanske är den princip vilken ligger bakom förödelsens styggelse? Tillika Antikrists ,"som sätter sig i Guds tempel och utger sig vara Gud.."?

"Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda." Matt 24:24

"Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma."1 Mos 3.15

"You now sometimes, Satan comes as a man of peace" - B Dylan


Soli Deo Gloria

Kommentarer

Populära inlägg