Uppmärksamhetsbehov?

Julen är över och Kalle Ankas julafton likaså. Nog är det tänkvärt att så många av oss förknippar julen med Kalle Anka, åtminstone till för några år sedan. I dag finns ju ett större utbud av animerad film. Den störiga hackspetten är ju rätt rolig - kanske man med glimten i ögat kan dra en och annan parallell till den andliga verkligheten? Då Kalle försöker fokusera sina motiv dyker han upp, herr hackspett, och yrkar på all uppmärksamhet..Finns det några hackspettar inom kristenheten då? Som så fort Anden försöker få oss att fästa blicken på frälsaren - Guds avbild Jesus Kristus - är där och stjäl uppmärksamheten och fokuset?

Hur ska vi kunna förhärliga Gud om inte hackspetten i oss är korsfäst och begravd? Om vi hela tiden yrkar på att vara i händelsernas centrum?

"Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig"
(Gal 1:19) I vårt land har julkrubban bytts ut mot Kalle Anka på julafton. Och i kristenheten kan man nog undra om inte Kristus har bytts ut mot diverse hackspettar i vissa sammanhang..
"Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus." (2 Kor 11:3)





Soli Deo Gloria

Kommentarer

Populära inlägg