Levande ord?

I Joh 6:63 säger Jesus följande:
"Det är Anden som ger liv, köttet är inte till någon nytta. De ord som jag har talat till er är Ande och liv. Jesu ord var levande. Hade kraft, auktoritet. Vad var egentligen hemligheten?
Han säger vidare: "Min lära är inte min, utan hans som har sänt mig...Den som talar av sig själv söker sin egen ära men den som söker hans ära som har sänt honom , han talar sanning och ingen orättfärdighet finns hos honom." Joh 7:16, 18 .

Hur får vi tag i ordet som är "levande och verksamt" ? Och hur ser det ut på våra plattformar idag? Hur kan vi urskilja vad som är fött av Anden och vad som är fött av kött? Hur kan vi urskilja falska apostlar och profeter vilka talar vad deras egna hjärtan ingivit dem och om vilka Herrens Ord är;"Jag har inte sänt dem!?".

På den "religiösa marknaden" ropas allehanda "varor" och "tjänster" ut.
"Apostlar" sända av sitt eget behov att synas och som trånar efter den ära och härlighet som endast tillkommer den Högste..

"Stumma avgudar som inte kan hjälpa" talar profeterna om och visar på dårskapen i att förtrösta på "människoverk".
Som alltid finns svaret hos Jesus, han som har/är det eviga livets ord! Vem får äran? Vem blir upphöjd? Människor? Då kan detinte vara Guds Ande som är verksam, ty "han skall förhärliga mig" .Joh 16. Anden är den som ger liv och han "talar inte av sig själv" utan endast vad han hör. Öron tycks alltså vara en förutsättning för den som vill förkunna Herrens ord och inte nödväntigtvis ett välsmort munläder.
"Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna" Upp 2.19


"Därför tackar vi alltid Gud för att ni tog emot Guds ord som vi predikade och tog det till er, inte som ett ord från människor utan som Guds eget ord, något som det verkligen är, ett ord som är verksamt i er som tror."
1 Thes 2:13

"En sådan tillit har vi till Gud genom Kristus, inte så att vi av oss själva skulle kunna tänka ut något på egen hand, utan vår förmåga kommer från Gud. Han har gjort oss dugliga till att vara tjänare åt ett nytt förbund, som inte är bokstavens utan Andens. Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv."2 Kor 3:5

Soli Deo Gloria.

Kommentarer

Populära inlägg