Soli Deo Gloria

"Saliga de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket." 

 I prestationsångestens tidevarv, i världen såväl som i kyrkan tycks det som att vi ibland inte har lärt oss läxan. Att "Det är Gud som ger växten" 1 kor 3:6..

Är inte exemplen i skriften mer än tillräckliga för att vi skall inse att det är på Hans välsignelse det beror och inte på våra ansträngningar eller gärningar? "Förutan mig kan ni ingenting göra.." Joh 15

Visst är det härligt att vi får bidra med vad vi har men inbillar vi oss att vi klarar oss om inte Han "går med"? Att han inte är beroende av mänsklig styrka och visdom och just därför så många gånger utväljer det lilla och  föraktade för att ingen skall kunna berömma sig? "Jag ger inte min ära åt någon annan.."

"Det är Anden som ger liv, köttet är till ingen hjälp" säger Jesus vid en diskussion med de judiske skriftlärde.

Är det så att vi är i behov av ögonsalva -likt församlingen i Laodicea- för att se vår nakenhet,  att det vi förlitar oss på alltsomoftast är mänsklig styrka och visdom -" halm och strå?"  Behöver vi kanske omvända oss från "människostyre" vilket tydligen Laodicea betyder för att vi skall få erfara himmelriket mitt ibland oss? För att vi skall få vara med om  att  "Lama går, blinda ser " och med glädje kunna konstatera att "Guds rike är nu här!?"

"Om Herren inte bygger huset är arbetarnas möda förgäves"

Kyrie Eleison

Kommentarer

Populära inlägg